Antonelina priča

“Bio je glasan i agresivan, a mi smo odlučile izaći i pozvati drugi taksi. Kad smo izašle, nastavio je vikati "Treba vas sve takve namlatiti" nakon čega sam mu rekla "Dobro, hajde, hoćeš me onda udariti?". Uslijedio je šamar i nekoliko udaraca šakom u glavu, zbog čega sam se srušila na pod.“

Nakon izlaska u klub mladih Orlando u Dubrovniku, ja i moja tadašnja djevojka zaputile smo se kući taksijem. Taksi stajalištu prišle smo zagrljene i ljubile smo se, te smo sjele na zadnje sjedalo, a prijateljica koja je bila s nama je sjela naprijed. Čim smo prišle taksiju, vozač se obratio mojoj djevojci da ne povraća po taksiju, na što sam ja odgovorila da možda jesmo pijane, ali da sigurno nećemo povraćati.

Nakon ulaska u taksi, moja tadašnja djevojka i ja nastavile smo se ljubiti. Bio je glasan i agresivan, a mi smo odlučile izaći i pozvati drugi taksi. Kad smo izašle, nastavio je vikati  "Treba vas sve takve namlatiti" nakon čega sam mu rekla "Dobro, hajde, hoćeš me onda udariti?" i zakoračila prema njemu. Tada me ošamario i nekoliko puta udario šakom u glavu, zbog čega sam se srušila na pod. Bivša djevojka je otrčala po policiju koja je stajala 20-ak metara dalje te dvojici policajca prepričala što se dogodilo i molila da maknu taksista, jer je i dalje stajao kraj mene.

“Nisam znao da je žensko, pogledajte na šta liči, mislio sam da je dečko”, govorio je taksist. Policajci mu nisu ni prišli, a kamoli ga maknuli, već su djevojci savjetovali da me stave na bok i pozvali hitnu. Hitna je došla nakon desetak minuta i odvela me u bolnicu, a prijateljicu i moju djevojku su zajedno s napadačem odvezli u stanicu. U policiji su dale iskaze, a mene su nakon pregleda u bolnici dovezli u policijsku stanicu, gdje sam i ja dala iskaz. Napadač je bio cijelo vrijeme zajedno s nama u čekaonici.

Po dolasku u postaju oslovljavali su nas s “ljepotice”, a službenik je pitao “koja će ljepotica prva dati iskaz”. Oduzeli su mi mobitel i sve stvari te me stavili u pritvor bez da su mi rekli razlog niti naveli da imam pravo na poziv ili odvjetnika. S obzirom na to da su mi rekli da se određene ozljede glave mogu vidjeti s vremenskim odmakom, trebala sam naknadno obaviti pregled, međutim to se nije dogodilo. Umjesto toga,  zadržali su me u policijskoj stanici, a na moja pitanja odgovarali s "nisi se trebala mlatiti", „sama si kriva“ i "kako me sigurno taksist nije mlatio bez razloga". S vidno ozljeđenom, krvavom, nateklom glavom, bez informacija, hrane i vode sam bila od jutra do 17.20h.

Sudski postupak još uvijek traje i ne zna se kako će završiti, ali ne odustajem jer mislim da je potrebno pokazati da zločin iz mržnje i napad na naše identitete ne može proći nekažnjeno. Da je tada postojao Rozi megafon, nazvale bismo telefon i odmah se savjetovale s ekipom iz Zagreb Pridea te vjerojatno izbjegle neugodnosti koje smo doživjele. Sigurna sam da će platforma Rozi megafon olakšati proces prijave zločina iz mržnje i pomoći svim osobama koje su ga doživjele da izbjegnu mučna iskustva s policijom kakva smo mi proživjele.

Hitno je? Nazovi Rozi megafon: +385 (0)91 7846 278