Safety Exit

Što je Rozi Megafon?

Rozi megafon je platforma koju je razvila udruga Zagreb Pride, kao sigurno mjesto unutar LGBTIQ zajednice, gdje osobe mogu prijaviti zločin iz mržnje u sigurnom i prijateljskom okruženju. 

Nakon zaprimljene prijave, dobit ćeš povratnu informaciju o mogućnostima daljnjeg postupanja te podršku u svim fazama eventualnog postupka. 

Vjerujemo kako će Rozi megafon potaknuti i ohrabriti sve osobe koje su doživjele zločin iz mržnje, a posebno zbog seksualne orijentacije i/ili rodnog identiteta, da zločin prijave u sigurnom i prijateljskom okruženju. 

Svaka osoba može koristiti ovu platformu, bez obzira na to je li žrtva, svjedok_inja ili jednostavno netko tko ima informaciju koju treba prijaviti.

Za sve one koji_e su 
doživjeli_e zločin iz mržnje 
ili govor mržnje u svom životu:

Vidimo te. 
Čujemo te. 
Vjerujemo ti. 

Prijavi zločin iz mržnje!

Zločin iz mržnje može se prijaviti putem obrasca, putem maila info@zagreb-pride.net, na Facebook stranici Zagreb Pridea ili, ako je hitno, u bilo koje doba dana ili noći, pozivom na broj +385 (0)91 784 6278.

Educirane osobe iz udruge Zagreb Pride na raspolaganju su za sve informacije, a prijavu je moguće podnijeti bilo kada, 24/7.

Prijava može biti i anonimna, a IP adresa s koje prijavljuješ neće biti praćena.

Kampanja I tebe se tiče kad se mrzi i viče nastala je u sklopu projekta Call it Hate koji financijski podržavaju Europska komisija i Grad Zagreb. 

Putem obrasca:

Online obrazac za prijavu

Hitno je? Nazovi!

+385 (0)91 784 6278